Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Томас Мелорі

Томас Мелорі — «Король Артур. Рыцари Круглого Стола»
уривок з книги
Томас Мелорі
Сер Томас Мелорі (бл. 1417-1471) — англійський письменник, автор романів про короля Артура. У 1485 у англійський першодрукар Вільям Кекстон видав книгу Мелорі під назвою «Смерть Артура». Залишилося невідомим, який був порядок розташування романів всередині книги. Можливо, відомий нам порядок романів визначив переписувач або сам Кекстон.

Мелорі вдалося скомпілювати кельтські оповіді, численні легенди та романи про короля Артура і лицарів «Круглого столу» і, переробивши їх, створити свої романи, які відображали настрої часу. Вважається, що джерелом для творів Мелорі також слугували французькі лицарські романи. Тим не менш Мелорі вдалося додати своїм творам англійського колориту.

Історики припускають, що Мелорі народився у дворянській родині в графстві Йоркшир на початку XV століття. Про його життя відомо мало чого: він був лицарем, мабуть, брав участь у війні Червоної та Білої троянди. У 1444 або 1445 представляв своє графство в парламенті. Потім скоїв низку злочинів, потрапив до в’язниці на вісім років. У 1460 був звільнений прибічниками Йорків. Через вісім років знову потрапив до в’язниці, але вже не за кримінальним, а політичним звинуваченням, як прибічник Ланкастерів. У 1470 був звільнений. Більшу частину своїх праць, якщо не всі, Мелорі написав у Ньюгетській в’язниці.