Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Олександра Мариніна

Олександра Мариніна

Олександра Мариніна (справжнє ім’я - Алексєєва Марина Анатоліївна) народилася 1957 р., до 1971 року мешкала в Ленинграді, з 1971 р. — у Москві.

1979 р. закінчила юридичний факультет МДУ ім. М. В. Ломоносова. Працювала лаборантом, 1980 р. її було призначено на посаду наукового працівника, тоді ж здобула звання лейтенанта міліції. Займалася вивченням особистості злочинця з аномаліями психіки, а також злочинця, що здійснив повторні насильницькі злочини. 1986 р. захистила кандидатську дисертацію за темою: «Особистість осудженого за насильницькі злочини й запобігання спеціальному рецидиву».

З 1987 р. займалася аналізом і прогнозуванням злочинності.

З 1994 р. працювала заступником начальника й головним редактором науково-дослідницького й редакційно-видавничого відділу Московського юридичного інституту МВС Росії (до перейменування — Московська вища школа міліції).

У лютому 1998 р. звільнилася в званні підполковника міліції.

1991 р. разом з колегою Олександром Горкіним написала детективну повість «Шестикрылый Серафим», яка була опублікована в журналі «Милиция» восени 1992 р. Повість було підписано псевдонімом «Александра Маринина», складеним з імен авторів.

У грудні 1992 р. після опублікування «Шестикрылого Серафима» О. Мариніна вирішила спробувати написати детективну повість самостійно. «Стечение обстоятельств», де вперше з’явилася постійна героїня Анастасія Каменська, був написаний в грудні 1992 — січні 1993 р. і опублікований в журналі «Милиция» восени 1993 р. Протягом 1993—94 рр. були написані повісті «Игра на чужом поле» й «Украденный сон».

У січні 1995 р. до Мариніної звернулося видавництво «ЭКСМО» з пропозицією видавати її твори в серії «Черная кошка». Перша книжка, видана "ЕКСМО"  вона містила повісті «Шестикрылый Серафим» та «Убийца поневоле». (Після цієї книжки права на повість «Шестикрылый Серафим» нікому не передавалися, й автор висловлюється категорично проти її подальшої публікації).

Романи О. Мариніної почали екранізувати 1999 року. Компанія «Рекун-фильм» створила телевізійний серіал "Каменська" за 8 романами О. Мариніної, які демонструвалися на національному російському телебаченню, а також у Латвії, Україні, Німеччині, Франції. 2001 року та ж компанія зробила продовження серіалу за наступними чотирма романами.

Хобі Олександри Мариніної — колекціонування дзвоників. Музичні уподобання — опери Верді. Надає перевагу мелодрамам і психологічним детективам. Палить Fine120 з ментолом і грає в преферанс з комп’ютером.