Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Марія Метлицька

Марія Метлицька

Марія Метлицька — автор напрочуд чарівних і мудрих книжок, яка з перших кроків у літературі здобула щиру любов численних читачів, автор народилася і живе в Москві. 

Людина творча, вона завжди шукала форми самовираження — займалася розписом меблів у стилі декупаж, писала вірші, а пізніше написала перші оповідання. Сталося це не зовсім звичайно. Щоб позбутися від внутрішньої порожнечі, яка утворилася, коли син покинув батьківський будинок, одного дня вона просто сіла на дачній терасі і взялася за ручку. Енергійна людина, що звикла все робити швидко і відразу схоплювати головне, Марія обрала для себе жанр малої прози і через декілька днів вже віддала свої перші новели на розсуд друзям. Вони виявилися настільки яскравими, цікавими, що перші читачі стали передавати їх своїм знайомим і близьким, і, пройшовши довгий шлях, папка з розповідями Марії Метлицької потрапила до Вікторії Токарєвої, яка і винесла доленосний вердикт, зумовивши майбутнє молодого автора. «Для мене не існує письменників початківців і продовжувачів. Письменник — або він є, або його немає. Марія Метлицька — є», — написала Вікторія Самійлівна. І не помилилася: книги Метлицької стали відкриттям 2011 року для тисяч читачів. 

Авторська серія Метлицької не дарма називається «За чужими окнами» — автор ніби запрошує поспостерігати за чужим життям, вислухати історію іншої людини, і у нас виникає стійке відчуття, що ми давно знайомі з персонажами і їх «маленьке життя» нам надзвичайно цікаве. Саме своєю «справжністю» книги Метлицької і приваблюють численних читачів. Більше того — кожен читач має змогу приміряти описані ситуації на себе, переконуючись, що з багатьма драматичними, навіть трагічними подіями в житті можна впоратися. І хоча сама Метлицька скромно називає себе «реалістом з песимістичним ухилом», її новели здатні повернути до життя, струсити, допомогти прийняти і полюбити людей з усіма їх недосконалостями. Автор впевнений — в кожній дрібниці, кожный радості і помилці, в кожній хвилині життя будь-якої людини є свій сенс, і якщо підчас ми його не помічаємо, то варто просто придивитися уважніше. 

Серед читачів Метлицької — різні люди: і ті, хто цінує справжню літературу, і ті, хто шукає в книгах відповіді на питання, що неминуче виникають у кожного, хто звик осмислювати життєві події, і ті, кому просто потрібна підтримка, добре слово, за яке можна вхопитися, немов за соломинку. У чому ж секрет такого успіху? Можливо, в тому, що Марія пише тільки про те, про що, за власними словами, має право говорити.