Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Абрахам Меррит

Абрахам Меррит — «Колесо страха»
уривок з книги
Абрахам Меррит
Абрахам Меррит — американський письменник, один з засновників жанру фентезі.

Абрахам Меррит був професійним журналістом. Він присвятив цій професії усе життя, пройшовши шлях від газетного репортера в Inquirer (Беверлі, штат Нью-Джерсі) до головного редактора тижневика American Weekly. Літературна творчість було для Меррита одним з видів відпочинку від журналістської роботи, що не завадило йому стати одним з найпопулярніших авторів пригодницької фантастики 1920-1930-х років.

У літературі Меррит дебютував у 1917 році оповіданням «Через драконівське скло» (Through the Dragon Glass). Рік потому вийшла інша розповідь, а потім і перший роман Меррита «Місячний басейн» (The Moon Pool). Твори Меррита присвячені загубленим світам, забутим народам, невідомим істотам, дивовижним звичаям. Цю ж традицію продовжують романи «Металевий монстр» (The Metal Monster), «Мешканці міражу» (Dwellers in the Mirage).

У 1924 році був опублікований «Корабель Іштар» (The Ship of Ishtar), який критика називає найкращим романом Меррита. З середини 20-х років у творчості Меррита настала «окультна смуга». У ці роки побачили світ роман «Сім кроків до Сатани» (Seven Footprints to Satan) — попередник нинішніх трилерів, і дилогія «Гори, відьмо, гори!» (Burn, Witch, Burn!) і «Повзи, тінь, повзи!» (Creep, Shadow, Creep!). 

Творча спадщина Меррита не надто велика — дев’ять романів і кілька збірок оповідань та віршів. Проте за життя Меррит як автор був настільки популярний, що його ім’ям назвали журнал, що видавався в кінці 40-х років, — Abraham Merritt’s Fantasy Magazine. За зауваженням англійського письменника і літературного критика Брайана Стейблфорда, головним в книжках Меррита є сила уяви, невичерпна фантазія, що відводить читача до «крайніх меж небувальщіни, куди б не наважився заглядати навіть Едгар Берроуз».

В останні роки життя Меррит був цілком зайнятий редакційної роботою і нових великих творів не публікував. 21 серпня 1943 року Абрахам Меррит помер від серцевого нападу в своєму літньому маєтку в Індіан-Рокс-Біч. Після його смерті художник і письменник Ханнес Бок дописав кілька творів за чернетками та робочими матеріалами Меррита.