Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Маргарет Мітчелл

Маргарет Мітчелл

Маргарет Манерлин Мітчелл — американська письменниця, автор роману-бестселера «Унесенные ветром». Роман, що вийшов у 1936 році, отримав Пулітцерівську премію, витримав більше 70 видань у США, був переведений на 37 мов світу, екранізований у 1939 році режисером Віктором Флемінгом. Фільм «Унесенные ветром» отримав вісім премій «Оскар».

Маргарет Мітчелл народилася 8 листопада 1900 року в Атланті, штат Джорджія, в родині адвоката Юджина (Eugene) Мітчелла та Марії Ізабелли, яка часто згадується як Май Белль. Брат Маргарет, Стефен, був на чотири роки старшим за неї. Дитинство Маргарет пройшло серед ветеранів Громадянської війни та родичів по материнській лінії, які жили під час війни. Вразлива дитина завжди захоплювалася історіями про Громадянську війну, що розповідали батьки.

Почавши навчання, вона відвідувала Вашингтонську семінарію, потім у 1918 році вступила до престижного жіночого Смітського коледжу (штат Массачусетс). Вона повернулася в Атланту, щоб взяти контроль над господарством на себе, після смерті матері від пандемії «іспанського» грипу 1918 (Мітчелл пізніше використала цю важливу подію свого життя, щоб інсценувати трагедію Скарлетт, яка дізналася про смерть матері від тифу, коли вона повернулася до Тари).

У 1922 під ім`ям Пеггі (її шкільне прізвисько) Мітчелл почала роботу журналістки, стала провідним репортером газети «Атланта Джорнал». У тому ж році вона вийшла заміж за Беррьєна Кіннарда Апшоу, проте вже через кілька місяців вони розлучилися. У 1925 році вона вийшла заміж за Джона Марша. Травма щиколотки, отримана в 1926 році, зробила роботу репортером неможливою, і Маргарет пішла з редакції газети. Заохочувана чоловіком, Маргарет почала роботу над романом, яка тривала десять років. Епізоди писалися випадково, потім збиралися воєдино.

Редактор великого видавництва, який прибув в Атланту, дізнався про об`ємний манускрипт (більше 1000 друкованих сторінок). Мітчелл не відразу погодилася опублікувати книгу (колишня назва — «Завтра — інший день»). Протягом наступного року Мітчелл провела кропітку роботу над текстом, звертаючи особливу увагу на історичні деталі й дати. Назва змінилася на «Унесенные ветром» (рядок з вірша «Non Sum Qualis eram Bonae Sub Regno Cynarae» Ернеста Даусона (Ernest Dowson)). Книга вийшла друком у червні 1936 року і супроводжувалась величезною рекламною підтримкою, в якій активну роль грала сама Мітчелл.

Автор сама серйозно займалася продажем романа, встановлюючи права й відрахування, контролюючи видання на інших мовах. Незважаючи на численні прохання шанувальників, Маргарет Мітчелл не написала більше жодної книги.

11 серпня 1949 року по дорозі в кіно її збив автомобіль (водій якого раніше працював таксистом, звідси нерідкі помилкові твердження, що її збило таксі), і через 5 днів вона померла, не прийшовши до тями.