Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Лейла Мічем

Лейла Мічем - «Знак розы»
Уривок з роману
Лейла Мічем — «Перекати-поле»
уривок з книги
Лейла Мічем — «Дикий цветок»
уривок з книги
Лейла Мічем

Лейла Мічем — письменниця, колишня вчителька, живе в Сан-Антоніо, штат Техас.

Уривок з інтервью:

«Знак Рози» — дивний бестселер Лейли Мічем. Історія, що ховається за створенням бестселера «Знак троянди», є наочним прикладом того, як плани на життя (наприклад, піти на довгождану пенсію) можуть привести до несподіваної пригоди. Мічем, 71-річна колишня вчителька англійської мови, що проживає в Сан-Антоніо, штат Техас, вирішила нарешті закінчити роботу над своїм романом — тисячею сторінок, що пожовтіли, надрукованих на друкарській машинці, пролежали більше десяти років в її коморі. Тепер же ці сторінки підіймаються вгору за списком бестселерів New York Times. «Знак троянди» — це сага в своєму найбільш кінематичному сенсі: історичний роман із складним сюжетом, наповнений любов`ю, браком, війною і смертю. Все це відбувається протягом життя більше трьох поколінь сімей-засновників невеликого містечка в Техасі. Сюжет також включає незмінну бавовняну плантацію. Він розвивається на 624 сторінках (увязнених в прекрасну обкладинку із зображенням пелюсток червоної троянди і відповідним написом).

Не так давно Мічем розмовляла зі мною зі свого будинку в Техасі, пояснивши: «Я склала всі ці листи на полку в коморі, де вони збирали пил десь протягом десяти або навіть дванадцяти років, а потім, одного прекрасного дня, мені було нудно, мені було нічого робити. На той час я вже зробила все, що хотіла зробити, вийшовши на пенсію і завершивши свою кар`єру вчительки. Я приготувала всі блюда, рецепти яких у мене були, зробила все, що будь-коли хотіла зробити, і мені було нічого робити». У 1980-х рр. Мічем написала три романи, але зробила це лише на суперечку з друзями. Мічем передбачала, що їй буде легко почати писати книги в такому простому жанрі. «Я прочитала певну їх кількість, і подумала: «Як це неймовірно!» Оскільки всі конфлікти цих історій можна було б вирішити...»

Мічем виграла суперечку: книги були опубліковані, але незабаром вийшли з друку. В цей же час, 1980-і рр., Мічем почала працювати над книгою «Знак троянди», але часто думала, що ніколи її не допише. Одного дня, коли вони з чоловіком переїжджали, вона трохи не викинула її разом зі всім одягом, який вона більше не носила. Але її чоловік запропонував залишити її, сказавши: «Ні-ні! Ти працювала над нею цілий рік, хіба мало що...» Після успіху «Знаку троянди» вона дозволила собі визнати себе письменником і тепер щодня сідає за стіл і працює над своєю наступною книгою, в тиші і спокої. «Я хочу присвятити їй стільки часу, скільки потрібно, щоб потім викинути її з голови», говорить вона. «Оскільки ця книга хвилює мене якось зсередини, набагато сильніше, ніж попередня».

— Коли виникла ідея створення цього твору?

Лейла була в гостях у родичів, де побачила газетну вирізку про родину зі східного Техасу. Їй особливо сподобалося одне з імен, кілька разів згадуване на цих сторінках, що пожовтіли. Це і надихнуло Лейлу на створення історії сім`ї, від народження і до смерті її членів. На відміну від тих випадків, коли автор продумує сюжет свого твору і долю вигаданих ним персонажів, в цьому випадку самі персонажі підказали авторові, про що писати.

Лейла любить Техас і не бачить необхідності в тому, щоб дія її книг відбувалася десь у іншому місці. Вона підтвердила, що працює над ще однією книгою, дія якої відбувається в Panhandle, штат Техас. Все своє життя вона прожила в Сан-Антоніо, закінчила коледж при Університеті Техасу, потім викладала англійську мову в цьому ж штаті. Вона працює без всякого поспіху, старанно добираючи слова і редагуючи свій текст. Їй подобається читати найрізноманітніші книги («але добренаписані»), і перед інтерв`ю вона читала книгу Daniel Silva, чиї повороти сюжету їй подобаються. У числі своїх улюблених авторів вона також назвала Jonathon Tropper і Elizabeth Gilbert. Будучи вчителькою, вона боялася обговорювати книгу Of Mice and Men by Steinbeck, оскільки, за її словами, вона є дуже «темною», і отримувала величезне задоволення від обговорення книги Wuthering Heights.»