Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Джудіт Макнот

Джудіт Макнот
Джудіт Макнот (народилася 10 травня 1944) — американська письменниця, автор любовних романів. Започаткувала жанр історичного любовного роману епохи Регентства.

Початок письменницької кар’єри Джудіт був пов’язаний з роботою її чоловіка. Прагнучи зайняти себе під час його частих відряджень, вона стала писати. Першою з її рукописів була «Уїтні, кохана». Макнот писала цей роман в період з 1978 до 1982 рр. Не зумівши продати рукопис, Джудіт пише «Тріумф ніжності», який видавництво приймає і друкує у 1983 році. Роман «Уітні, кохана» також публікується, але вже у 1986.

Ще не знаючи, що в жанрі історичного роману епохи Регентства існують певні канони, Макнот в своїх книгах створює щось унікальне. Її романи спочатку представляли героя, а не героїню, як це було прийнято раніше. Вони сповнені «чуттєвості та дотепності», на відміну від типових романів про епоху Регентства. Саме роман «Уітні, кохана» прийнято вважати дебютом в жанрі історичного роману про Регентство. Його обсяг, чуттєвість і емоційна інтенсивність були новинкою, більш притаманною традиційним історичним романам. З моменту видання роману пройшло майже 25 років, однак він користується популярністю і досі, а його успіх призвів до появи нового стилю у написанні історичних романів.

Джудіт Макнот у 1990 році вирішила спробувати себе у написанні сучасних любовних романів. Незалежно від жанру, героїні її книг володіли сильним характером, вміли співчувати та зберігати вірність. Ця феміністична риса червоною ниткою проходить через усю творчість Джудіт Макнот.

На початку 1990-х пивоварна компанія Coors Brewing звернулася до Джудіт з проханням написати книгу, яка могла б використовуватися компанією, щоб просунути її жіночу програму грамотності. Вражена відкриттям, що кожна п’ята жінка є практично безграмотною, Макнот вирішила переписати вже майже закінчену рукопис «Сама досконалість», додавши до нього проблему безграмотності серед жінок. Після виходу роману Джудіт вирішила пожертвувати частину свого гонорару для розвитку спеціальних програм з ліквідації неписьменності. Вона наполягла на тому, щоб кожна її книга містила в собі методичну розробку для тих, хто хоче допомогти у вирішенні цієї проблеми.