Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Фіона Макінтош

Фіона Макінтош — «Без лица»
уривок з книги
Фіона Макінтош

Фіона Макінтош (нар. 1960) - популярна австралійська письменниця, працює в жанрі фетнезі. В основному, її книги видавалися в Австралії і Великобританії. У 2005 р. деякі її романи були видані в США.

Автобіографія

 «Я народилася в Брайтоні на південному узбережжі Англії - відомому тим, що його уподобали закохані для таємних уікендів, а також своїми чудовими вікторіанськими пірсами та казковим «шопінгом». Мої батьки були іммігрантами, яким спочатку жилося нелегко. Ми знімали сирий напівпідвал на набережній. Однак всі ми були щасливі, і в мене було по-справжньому щасливе дитинство.

У середині 60-их мій батько був посланий працювати на золоті копальні в Гані в Західній Африці, і наше життя кардинально змінилася. Добру частину раннього дитинства я провела, безтурботно бігаючи по африканському бушу; моїми друзями були чорношкірі хлопці з величезними посмішками, а тваринами - лускаті істоти, що гріються на нашій веранді. Тепер я розумію, що таке життя прищепило мені смак до подорожей і пригод, який не зник і коли я подорослішала.

У школі вчителі англійської літератури зневірилися вплинути на дівчинку, яка читала лише казки. Звичайно, це було абсолютно безнадійно, якщо вже я пройшла через цю «платтяну шафу» ... Мені потрібно було тільки фентезі. Коли я стала достатньо дорослою, щоб працювати, лондонський район W.1 мені якраз підійшов, і я знайшла роботу в маленькій, але процвітаючій фірмі зі зв`язків з громадськістю на задвірках Оксфорд-стріт. Я дуже любила Лондон, але мої ноги вже просилися в дорогу.

Як тільки я зібрала достатньо грошей, то купила собі квиток до Франції. Після цього мені дуже захотілося подивитися решту світу. Я витягла сімейний атлас і вибрала Австралію! (Там у них забавний англійський акцент; чоловіки грубі, а по вулицях скачуть кенгуру - в усякому разі, так мене запевнила доброзичлива і досить древня секретарка на моїй роботі). Мені тільки виповнилося 20 років, коли я прибула до Сіднея і закохалася в його іскристу гавань і товариських, щасливих людей. Через рік або близько того, проведених в невизначеності, я отримала місце маркетолога в Еліс Спрінгс, і там я зустріла мого майбутнього чоловіка Йена. У 1985 ми переїхали в Аделаїду.

До того часу я працювала в комісії по туризму, рекламному агентстві і на міжнародну авіакомпанію. Мій чоловік був редактором відділу подорожей в «News Ltd». І ми обидва були «словоплетами» і обожнювали подорожі, тож здавалося природним об`єднати наші таланти і почати видавати власний журнал про подорожі.»

«Travelnews Australia» виходить досі, і мені дуже пощастило, оскільки по роботі я багато подорожую по світу. ... Я все життя мріяла написати книгу. Під час занять на літніх письменницьких курсах в Тасманії в 2000 Брюс Куртене вирвав у мене обіцянку, що я нарешті напишу книгу, яка мене розпирала.

«Зрада» (Betrayal, 2001) - дебютний роман письменниці і перша книга трилогії героїчної фентезі «Трійця» (Trinity), до якої також входять романи «Помста» (Revenge, 2002) і «Доля» (Destiny, 2002). Слідом за цією трилогією вийшов ще один фентезійний цикл Фіони Макінтош - трилогія Quickening, що складається з романів Myrren`s Gift (2003), Blood and Memory (2004) і Bridge of Souls (2004).

Фіона Макінтош в даний час живе в Південній Австралії в Аделаїді з чоловіком Йеном та двома синами.