Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Жорж Сіменон

Жорж Сіменон — «Признания Мегрэ»
уривок з книги
Жорж Сіменон

Жорж Жозе Крістіан Сіменон (фр. Georges Joseph Christian Simenon, 13 лютого 1903, Льєж, Бельгія — 4 вересня 1989, Лозанна, Швейцарія ) — франкомовний письменник бельгійського походження , один з найзнаменитіших у світі представників детективного жанру в літературі, найбільш відомий своєю серією детективних прозових творів про поліцейського комісара Мегре.

З ім`ям французького письменника Жоржа Сіменона пов'язано особливий напрямок всередині детективного жанру — соціально-психологічний детектив.
Сіменон відомий у нас давно. За кількістю виданих російською мовою романів і їх накладами він як і раніше випереджає Агату Крісті. Але, відрізняючись рідкісною навіть серед детективів плодючістю (ним написано більше двохсот романів і повістей), Сименон ніколи не заспокоювався на досягнутому.

Жорж Сіменон з`явився на світ 13 лютого 1903 в місті Льєжі в сім`ї звичайного службовця. Ще в дитячому віці Жорж перетинався з квартирантами, які знімали кут в сім`ї Сіменона, і які в наслідок дали образи для майбутніх книжкових творінь. У юнацькому віці Жорж закінчив Єзуїтський ліцей, отримавши католицьку освіту, хоча католиком в майбутньому не став. У 1919 році він кинув навчання в коледжі Сент-Льюїса, плюнувши на випускні іспити, і влаштувався працювати у місцеву газету Gazette de Liège. Репортерська робота дуже допомогла Жоржу вже в ті часи починати дослідження міського життя, в той самий час і зародилися його перші книжкові творіння. Сам по собі Жорж Сименон вів розбещений і нічний спосіб життя, находившись під впливом різних кіл. У 1919 році він написав свою першу книгу «На Мосту Стрільців». У 1922 році, коли помер його батько, він переїхав з дружиною до Франції, і продовжив там журналістську та літературну кар`єру. Франція залучила Сіменона і дала йому дуже багато інформація для його майбутніх художніх творів. Незважаючи на сімейний стан, він завжди залишався велелюбним і, мав чималу кількість коханок. З 1928 по 1935 роки, він дуже багато подорожував, в тому числі і по Франції, на яхті остготи. У 1932 році в літературних творах Жоржа Сіменона вперше зароджується персонаж Мегре, який в наслідок зробив Сіменона письменником зі світовим ім`ям. До тих часів можна віднести такі твори, як «Нокс невловимий», «Мадемуазель Ікс», «Пан Галле помер», «Ціна Голови». Крім усього іншого, він пише величезну кількість односкладових романів.

Романи Жоржа Сіменона — це не тільки детективні твори про комісара Мегре. Головними його творіннями вважаються, так звані психологічно важкі романи, такі як «Потяг», «Бруд на Снігу», «Поїзд з Венеції», «Президент». У них з унікальною жорсткістю проявляється вся складність навколишнього світу, людських взаємин, і соціальна психологія життя.

Соціальна поведінка Жоржа Сіменона під час перебігу другої світової війни була дуже дивною, його навіть зараховували до колабораціоністів. Але насправді, він дуже не любив політику. Та, незважаючи на це, протягом цілих 5 років після закінчення другої світової війни письменнику виставили сувору заборону на книгодрукування. Внаслідок цього письменник їде з Франції і до США, в місто Квебек штат Флорида. У 1955, він знову приїжджає до Франції вже з новою дружиною Деніз Оме і незабаром починає жити в Лозанні. У свої останні роки життя Жорж Сименон написав чимало робіт автобіографічного змісту, таких як «Я диктую», «Лист до моєї Матері», «Прості люди», «Вітер з півночі, вітер з півдня». Книжкові художні твори Жоржа Сіменона видаються на всіх основних мовах світу.

Жорж Сіменон помер в ніч з 3 на 4 вересня 1989 року.