Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Жорж Санд

Жорж Санд — «Валентина. Леоне Леони»
уривок з книги
Уривок з книжки Жорж Санд «Валентина»
Уривок з книжки Жорж Санд «Валентина»
Жорж Санд

Жорж Санд (справжнє ім’я – Амандіна Аврора Люсіль Дюпен) — відома французька письменниця XIX століття, яка продовжує залишатися володаркою жіночих душ, відкриваючи кожному новому поколінню романтичний світ сильних пристрастей та незламних особистостей. Народжена для світського життя, баронеса Аврора Дюдеван стала першою жінкою, яка кинула виклик суспільству своїми життям та творчістю. Вона не лише писала романи, а й виборювала право жінок на любов і свободу. Серед творів Жорж Санд — романи «Індіана», «Консуело», «Графиня Рудольштадт», «Вона і він», «Історія мого життя» та інші, які стали популярними у багатьох поколінь читачів.

Народилася письменниця 1 липня 1804 року в Парижі. Її батько — Моріс Дюпен, належав до знатного роду, який веде походження від герцога Моріца Саксонського. Мати була з селянської родини, через що аристократична родина батька не надто любила Жорж Санд.

Дитинство Жорж Санд минуло в Ногані, у сільській місцині. Навчалася Жорж Санд в англійському католицькому інституті-монастирі в Парижі. Після отримання освіти повернулася до Ногану. У 18 років вийшла заміж за барона Дюдеван, народила двох дітей. У 1831 році, покинувши чоловіка після 8 років подружнього життя, Жорж Санд оселилася в Парижі. Щоб прогодувати себе та дітей, вона зайнялася живописом на фарфорі і досить добре продавала свої витончені роботи. Пізніше зайнялася літературною творчістю. Перший самостійний роман письменниці — «Індіана», який було опубліковано під псевдонімом Жорж Санд, з’явився у 1832 році.

Останні роки життя Жорж Санд минули у її маєтку в Ногані, де вона займалася вихованням своїх онуків. Померла письменниця 8 червня 1876 року.