Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Рекс Стаут (1886-1975 гг.)

Рекс Стаут (1886-1975 гг.)

Народився в Нобсвіллі, штат Індіана, США. До чотирьох років двічі прочитав Біблію.  

 Дев`ятирічним здійснів турне Америкою, демонструючи незвічайне для його віку знання священного письма. В тринадцять років став чемпіоном на курсі з правопису (спелінгу), чим особливо пишався. Університет, проте, не закінчив. Провчившись всього два тижні, Р. Стаут завербувався у флот, де служив писарем на яхті президента Т. Рузвельта.

Звільнившись з військової служби, за чотири роки відвідав шість штатів, змінивши приблизно тридцять професій.

У 1912-1916 рр. Займався журналістикою. Р. Стаут створив асоціацію з фінансування шкіл, яка допомогла вченню приблизно двох мільйонів дітей. Як голова цієї добродійної організації зробив тривалу подорож  Європою. Десяток років віддав готельному бізнесу - від рядового співробітника до керівника готелем.

Лише у сорок років Стаут сформувався як професійний письменник. Майже все своє життя він займався суспільною діяльністю в області літератури, культури. 1958 р. був президентом американського клубу письменників детективного жанру.

Літературна діяльність Р. Стаута почалася в 1929 р., коли вийшов його психологічний роман «Як любити Бога». Творчий багаж Стаута різноманітний: тут і традиційні реалістичні романи, і наукова фантастика, і детективи. Найбільш відомий його обширний серіал, що створювався протягом трьох десятків років (з 1934 р.).

Для детективів Рекса Стаута характерний, окрім ретельно розробленого побутового боку, відсутність  істотних «помилкових слідів». Переважна більшість з перекладних романів Р. Стаута так чи інакше в основі кримінальної ситуації мають родинні або любовні стосунки, або навіть детективні історії про таємниці незаконнонароджених дітей.

У шістдесятих роках було тотальне стеження за громадянами США. Це викликало протест з їх боку.  Боротьба проти цього явища стала темою творчості багатьох американських письменників того часу і Р. Стаута також.