Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Ернест Сетон-Томпсон

Ернест Сетон-Томпсон — «Рольф в лесах»
уривок з книги
Ернест Сетон-Томпсон
Ернест Сетон-Томпсон — канадський письменник, художник, дослідник природи і громадський діяч британського походження. Один із засновників руху скаутів в США.

Народився 14 серпня 1860 в британському місті Саут-Шилдс. Коли Ернесту було шість років, сім'я переїхала до Канади. До 1896 року він вивчав образотворче мистецтво в Лондоні, Парижі, Нью-Йорку, а в19 років закінчив коледж мистецтв у Торонто.

Популярність в США і Канаді письменнику принесли збірки «Дикие животные, как я их знаю» (1898), «Жизнь тех, на кого охотятся» (1901), а також 8-томну працю «Жизнь диких зверей» (1925 — 1927). Ілюстрації до своїх оповідань і повістей Ернест вельми майстерно малював сам —  його малюнки надзвичайно натуралістичні і виразні. Сетон-Томпсон став одним із засновників літературного жанру творів про тварин; він здійснив вагомий вплив на багатьох письменників-анімалістів.

Письменнику не подобалось життя у місті і він тривалий час жив в лісах і преріях. У 1906 році Сетон-Томпсон познайомився з лордом Баден-Пауеллом, засновником руху бой-скаутів. Разом вони активно пропагували ідеологію життя в гармонії з природою. Письменник розробив також виховну систему Pioneering, пов'язану з іграми та побутом на природі. Він назвав її так на честь знаменитого роману Фенімора Купера «Піонери», в якому мова йде про життя перших поселенців у Північній Америці.

Ернест Сетон-Томпсон написав близько 40 книг, головним чином про тварин. Кілька книг присвятив побуту й фольклору індіанців та ескімосів. Теми індіанського побуту й життя на природі, серед диких тварин, з'єдналися в захоплюючій та пізнавальної автобіографічній книзі «Маленькі дикуни». Перу Ернеста також належать книги «Биография гризли» (1900), «Берёста» (1902), «Книга о лесе» (1912) та багато інших.

Помер письменник 23 жовтня 1946 року в американському місті Санта-Фе (штат Нью-Мексико).