Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Олександр Грін

Олександр Грін — збірка «Морские волки. Навстречу шторму»
уривок з книги
Олександр Грін
Олександр Грін (справжнє ім’я — Олександр Степанович Гриневський; 11 (23) серпня 1880 — 8 липня 1932) — російський письменник, представник романтичного реалізму, революціонер. Почав друкуватися в 1906 році, всього опублікував близько 400 творів.

Творець вигаданої країни, яка завдяки критику К. Зелінському отримала назву «Грінландія». У цій країні відбувається дія багатьох його творів, у тому числі найвідоміших його романтичних книжок — «Бегущая по волнам» та «Алые паруса».

Народився в місті Слобідське Вятської губернії в родині польського офіцера Стефана Гриневського. У 1896 році закінчив 4-класне В’ятське міське училище і поїхав до Одеси. Вів кочівницький спосіб життя, працював матросом, рибалкою, мив золото на Уралі, служив в армії, де і вступив в партію соціалістів-революціонерів. У Севастополі займався агітацією, за що був заарештований і засуджений — раз побував в тюрмі і тричі був у засланні.

Публікувався з 1906 року. Перша книжка — «Заслуга рядового Пантелеева» — була агітаційною, тож тираж брошури конфіскували жандарми. Згодом Грін відійшов від безпосередньої політичної діяльності і став професійним літератором.

У 1912 році переїхав до Петербургу, писав оповідання. Після революції, яку Грін болісно пережив, що видно з його оповідань 1918–1919 років, головною темою його творчості стала боротьба між свободою і несвободою.

Одним з найкращих творів Гріна вважається повість-феєрія «Алые паруса» (1923). 1924 року Грін переїхав до Феодосії. Поступово його творчість починає суперечити ідеологічним рамкам партії, тож Гріна перестають публікувати. У 1930 році письменник переїхав до Старого Криму, де через 2 роки помер від раку легень.