Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Сайра Шах

Сайра Шах — «Мышеловка»
уривок з книги
Сайра Шах

Сайра Шах — письменниця, журналістка і кінорежисер документальних фільмів.

Сайра Шах народилася в Лондоні і зростала в Кенті, в Англії. Вона здобула освіту в приватній школі Брайанстон і вивчала арабську й перську мову в Школі Сходознавства і Африканської Культури при Лондонському Університеті, яку закінчила в 1986 році. Її батьком був покійний Ідріс Шах, афганський вчений, відомий своїми книгами про суфізм. Її мати — британка з індійським корінням.

Шах виросла, слухаючи розповіді батька про Афганістан, який вона ніколи не бачила, а подорослішавши, витратила довгі роки на пошуки цього прекрасного і чарівного місця.

«Будь-який дорослий представник західної цивілізації сказав би, що це були лише казки вигнанця, який сумує за втраченим раєм: місцем, про яке він мріяв, але куди не мав змоги повернутися. Та я не вірила в це». Але замість чарівної країни вона знайшла місце, понівечене десятиліттями війни, повне злиднів і релігійного фанатизму.

Шах вперше відвідала Афганістан в 1986 році, коли їй був 21 рік, як журналіст, і пізніше повернулася, щоб стати продюсером документального фільму про життя цього народу. Ця подорож допомогла їй зрозуміти, що країна з розповідей батька сильно відрізняється від реальності, яку побачила письменниця. За свої документальні фільми Сайра Шах отримала три нагороди Еммі.

Сайра Шах закінчила кар’єру кінорежисера в 2003 році, після смерті свого давнього партнера Джеймса Міллера, і зараз живе у Франції, де керує невеликим видавництвом Octagon, видаючи роботи свого покійного батька.