Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Філіп Пуллман

Філіп Пуллман - Опудало і його слуга
Уривок з книжки
Філіп Пулман — «Північне сяйво»
уривок із книжки
Філіп Пулман — «Янтарне скло»
уривок із книжки
Філіп Пуллман — «Магічний ніж»
уривок із книжки
Філіп Пуллман

Філіп Пуллман — талановитий англійський письменник, один з найвідоміших у світі авторів юнацьких романів у жанрі фентезі, пригодницьких історій, а також детективів. Народився в Норвічі 1946 року, в дитинстві жив в Англії, Зімбабве, Австралії, а потім його родина оселилася в Північному Уельсі. Навчався в Ексетерському коледжі, Оксфорд, і тривалий час працював викладачем англійської мови. Його перша книжка для дітей була опублікована 1982 року, 1986 р. – друга, писав він також невеликі фантастичні історії, які називав казками, але тільки за браком іншого, більш вдалого терміна для них. Але найвідоміший його твір – це трилогія «His Dark Materials» («Темні початки» в перекладі українською «Клубу Сімейного Дозвілля»).

З 1995 року, коли вийшла перша книжка, трилогія зібрала чимало премій: «Північне сяйво» - лауреат престижної премії Guardian Children Fiction Award, а 2003 року ця книжка потрапила до списку ста найкращих романів усіх часів за версією газети The Observer. 2007 року роман «Північне сяйво» здобув ювілейну премію Карнегі та був названий найкращою книжкою для дітей за 70 років. 2001 року роман «Янтарне скло» здобув Whitebread Prize в номінації «Краща книга року» - єдина дитяча книжка, нагороджена цією премією від заснування 1971 року. 2001 року трилогія номінувалася на здобуття Букерівської премії - найшанованішої для англомовних письменників.

Перша книга трилогії знайшла своє екранне втілення на студії New Line Cinema під назвою «Золотий компас». У стрічці шанувальники фентезі зустрінуться з зірками першої величини - Ніколь Кідман та Деніелом Крейгом.