Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Леслі Пірс

Леслі Пірс - Помни меня
Уривок з роману
Леслі Пирс — «Куколка»
уривок з книги
Леслі Пірс

Леслі Пірс — одна з найулюбленіших письменниць Великобританії, яка має прихильників по всьому світу. Дуже важко визначити жанр її романів, враховуючи, що жоден з них не схожий на інший. Жіночі? Детективні? Соціальні? Історичні?.. Мова в них йде і про злочини, і про пригоди, про сильну пристрасть та про боротьбу за виживання. А ще — про перше кохання, самотність, дитячі образи, про наші з вами надії і мрії, про те, що хвилює кожного з нас. Володіючи неперевершеним даром оповідача, Леслі Пірс миттєво захоплює читача своєю розповіддю, змушуючи співчувати героям (точніше, героїням) до сліз.

Шлях до успіху письменниці був довгим і важким. Правда іноді приголомшує більше, ніж вигадка. Життя Леслі Пірс тому підтвердження. Їй було лише три роки, коли її мати померла при трагічних обставинах. Її батько служив на флоті, тому дівчинці довелося провести кілька років у сирітських притулках. Потім батько знову одружився, але нова дружина не замінила дітям матір, а стала класичною мачухою. Через це невпевненість в собі надовго оселилися в душі Леслі. Тема недостатньої уваги в дитинстві та впливу емоційної дитячої травми на все подальше життя червоною ниткою проходить через усі твори авторки.

Гаряче бажання знайти споріднену душу в холодному, ворожому світі призвело до кількох невдалих шлюбів самої Леслі. З другим чоловіком, рок-музикантом Джоном Прітчардом, Леслі розлучилася, коли її дочці виповнилося чотири роки. Цей епізод став поворотним моментом в житті письменниці. Молода жінка з маленькою дитиною на руках, здавалося, приречена на незавидну долю, але доля знову зробила різкий поворот. Зовсім випадково, по дорозі в Брістоль на співбесіду, — вона відчайдушно потребувала роботи, — Леслі зустріла Найджела, який став її третім чоловіком. У шлюбі з ним у неї народилися ще дві дочки, здавалося, настав період щастя. Леслі почала писати короткі оповідання та відкрила магазин сувенірів та листівок в Брістолі. Вдень вона була господинею магазину і зразковою матір’ю, а вечорами — письменницею.

Але випробування Леслі ще не закінчилися. У 90-ті роки її магазинний бізнес збанкрутів, залишивши їй борги й уражене самолюбство. Шлюб, який протримався 18 років, теж розпався. В п’ятдесят років Леслі Пірс повернулася до того, з чого починала: до сумної квартири і декількох монет в кишені, яких ледь вистачало на проїзд дітей до школи.

У своїх книжках Леслі Пірс безжально повертає нас обличчям до наших таємним страхів і з величезним співчуттям допомагає їх перемогти. Леслі Пірс — справжній борець, і її довгий шлях до успіху кращий тому доказ. Зараз вона живе в котеджі, у неї є троє дітей, онуки, друзі, собаки та улюблений сад. Письменниця займається благодійною діяльністю.