Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Валентин Пікуль

Валентин Пікуль — «Каторга»
уривок з книги
Валентин Пікуль — «Фаворит»
уривок з книги
Валентин Пікуль

Валентин Пікуль народився 13 липня 1928 року у Ленінграді. Валентин Савич під час війни був юнгою, що закінчив школу Північного флоту. Пережив блокаду Ленінграда, потім вчився на Соловках.

За життя Валентин Савич був двічі нагороджений преміями. Державну він переслав до Вірменії, що трагічно постраждала від землетрусу. А премію Міністерства оборони віддав Ризькому госпіталю, де лікувалися воєннозобов`язані. Після смерті Валентин Пікуль став першим лауреатом Літературної премії імені Шолохова.

Якщо не брати до уваги ранніх дослідів, літературна діяльність Пікуля почалася з роману «Океанський патруль» (1954). До 1990 р. Пікуль написав і опублікував близько 20 романів з російської історії, вельми популярних у читачів. (Пікуля часто, і справедливо, докоряли у потуранні вимогливим смакам, у непослідовному використанні історії; його також порівнювали з Дюма-батьком, але це порівняння неправомірне, оскільки здібності Пікуля значно поступаються таланту Дюма.

Найбільш значними  серед романів Пікуля є «Моонзунд» (1973), «Битва залізних канцлерів» (1977) і «Фаворит» (1984). Всі твори письменника мають спільну рису: патріотизм і гордість за історію своєї Вітчизни. У своїх творах він зміг поєднати хроніку реальних подій з цікавим сюжетом. І читачам це дуже сподобалося.

Сам Пікуль себе ніколи не називав письменником, лише скромно – літератор. Але його історичні бестселери видаються 32 мовами світу. 28 томів історичних творів, що були видані накладом більше ніж 300 мільйонів, – ось творча спадщина письменника Валентина Пікуля. Його ім'ям названо 3 російські судна.

За ініціативою «Загальноросійського руху підтримки флоту», який очолює Михайло Ненашевий, 2003 рік в Росії оголошений роком Валентина Пікуля, якого по праву називають російським Дюмою.

У зв`язку з 75-річчям з дня народження великого російського письменника в Москві, в Центральному Будинку літератора, пройшла літературно-історична зустріч шанувальників таланту Валентина Савича – кают-кампанія. Спеціально приїхала з Риги його вдова і біограф Антоніна Іллівна Пікуль. У цьому вечері брав участь зразковий концертний оркестр ВМФ Росії ім. Н. Римського-Корсакова (художній керівник і головний диригент, заслужений діяч мистецтв Росії, капітан 1 рангу, Олександр Данильченко), друзі письменника часів Великої Вітчизняної війни, командир і члени екіпажу прикордонного вартового корабля «Валентин Пікуль», що прибули з Каспія, відомий мандрівник Федір Конюхов, представники Адміністрації Президента Росії, Уряду Росії, Державної Думи, уряду Москви, Народної партії Росії і партії «Єдина Росія», артисти.

Такі кают-кампанії відбулися у 62 регіонах країни, скрізь, де є регіональні відділення «Загальноросійського руху підтримки флоту». Дати народження і смерті Валентина Пікуля практично збігаються. Помер письменник 16 липня 1990 у м. Рига, Латвія.