Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Генрі Лайон Олді

Протокол on-line чату з Генрі Лайон Олді
Уривок з книги «Эхо проклятия»
Уривок з книги «Эхо проклятия» повість Генрі Лайон Олди «СНУЛЛЬ ВАМПИРА РЕДЖИНАЛЬДА»
Генрі Лайон Олді - Вампиры. Путь проклятых. Антология
Уривок з роману
Генрі Лайон Олді - збірка «Книга тьмы»
уривок з книги
Генрі Лайон Олді

Генрі Лайон Олді — колективний псевдонім письменників-харків'ян Дмитра Євгеновича Громова й Олега Семеновича Ладизького. Виник він у 1991 р. «Свого часу, — діляться спогадами співавтори, — коли ми лише починали писати разом, ми подумали, що два наших прізвища поруч погано запам'ятовуватимуться читачам, а тому добре б узяти який-небудь короткий і звучний псевдонім, один на двох. Так народився ОЛДІ — анаграма наших імен: (ОЛ)ег + (ДІ)ма. Проте наш перший видавець запропонував додати до «прізвища» ініціали, і ми, недовго думаючи, узяли перші букви своїх прізвищ: (Г)ромов і (Л)адизький.Так з'явився Р. Л. Олді. Але потім з'ясувалося, що десь у вихідних даних треба вказувати повне ім'я і прізвище — ось так Олді став Генрі Лайоном»).

Олег Семенович Ладизький народився 23 березня 1963 року в Харкові. Після школи закінчив у 1984 з відзнакою Харківський інститут культури. Відразу після закінчення інституту працював режисером в театрі «Пелікан». За час роботи Ладизький поставив близько 10 спектаклів, у тому числі за мотивами повістей Стругацких «Важко бути богом» і « Жиди міста Пітера», за що і був нагороджений у 1987 званням лауреата II Всесоюзного фестивалю театральних колективів. Має чорний пояс по контактному караті-до, перший дан і статус судді міжнародної категорії. З 1992 року — віце-голова Суспільства любителів бойових мистецтв, старший інструктор школи Годзю-рю. Одружився у 84-му, є дочка. Любить джаз.

Дмитро Євгенійович Громов народився 30 березня 1963 року в Сімферополі. У п'ять років батьки відвезли його до Севастополя, а в 1974 переїздить до Харкова. Закінчивши у 80-ому році школу, Дмитро вступив до Харківського політехнічного інституту і закінчив його з відзнакою. У 1986 влаштувався на роботу до ХНПО «Карбонат» за своєю спеціальністю інженера-хіміка. Через два роки вступив до аспірантури того ж Харківського політехнічного інституту на базі загальної і неорганічної хімії, але після закінчення дисертацію не захищав, оскільки до 1991 року був цілком занурений у літературну діяльність. Любить Хард-доля, має коричневий пояс по карате, одружений з 1989 року, є син 1989 року народження.

Майбутні співавтори познайомилися в студії «Пелікан», де Олег Ладизький був постановником. Після недовгого спілкування у Дмитра Громова виникла ідея писати разом. Так і виник творчий дует, названий Генрі Лайон Олді, псевдонім, складений з імен і прізвищ авторів. Стиль, що вийшов, довгий час не підлягав класифікації, але потім і для нього знайшли визначення — центон. (Центон — досл. — «одяг, зшитий з клаптиків», твір, зібраний з фрагментів іншого, зазвичай класичного тексту, з безліччю підтекстів і відступів.
Літературною майстерністю романи Дмитра Громова і Олега Ладизького прирівнюються до багатьох творінь таких визнаних авторів, як М. Муркок і Р. Желязни.

Самі автори одного дня визначили жанр своїх творів як «філософський бойовик».