Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Мирослав Дочинець

Мирослав Дочинець — «Карби і скарби. Посвіт карпатського світу»
уривок з книги
Мирослав Дочинець

Дочинець Мирослав Іванович (нар. 3 вересня 1959, Хуст, Закарпатська область) — український письменник і журналіст. Член Асоціації українських письменників. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Народився в родині вчителів. Батько Іван Юрійович закінчив із відзнакою філософський факультет Київського університету, але мусив учителювати в школі-інтернаті й ПТУ, оскільки відбув шість років ГУЛАГу за націоналізм. Мати викладала географію.

Друкуватися почав з шостого класу в дитячих виданнях. Був переможцем конкурсів юних літераторів. У 1977 році вступив до Львівського національного університету імені Івана Франка, на факультет журналістики. Під час студентства був членом редколегії університетської багатотиражної газети «За радянську науку», потім редактором газети «Джерела». Професійну журналістську роботу розпочав 1982 року в газеті «Молодь Закарпаття».

1990 року заснував у Мукачеві газету «Новини Мукачева». У цей час також працював власним кореспондентом багатьох інших газет. Друкувався у всесоюзних та республіканських часописах.

1998 року заснував у Мукачеві видавництво «Карпатська вежа», в якому як головний редактор і директор підготував і видав упродовж п'яти років понад 100 видань.

Активно працює в літературі з 1980-х років. Є автором близько двадцяти творів: романів, новел, філософсько-психологічного заповіту карпатського мудреця «Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона — як жити довго в щасті і радості », який став українським народним бестселером. Його проза переводилася на російську, угорську, словацьку, румунську, польську, французьку, англійську, японську, італійську мови.

Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. За плідну та самобутня творчість отримав низку літературних премій, зокрема дві міжнародні, а також нагороду «Золоті письменники України» за найбільші наклади. У 2014 році став лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка.