Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Клайв Стейплз Льюїс

Клайв Льюїс — «Хроніки Нарнії»
уривок з книги
Клайв Льюїс — «Хроніки Нарнії. Принц Каспіан»
уривок з книги
Клайв Стейплз Льюїс — «Хроніки Нарнії. Срібний трон»
уривок з книги
Клайв Стейплз Льюїс

Клайв Стейплз Люїс – чудовий англійський письменник і християнський мислитель. Народився 29 листопада 1898 року в Белфасті в сім`ї стряпчого. Він рано став сиротою, — в десятирічному віці він втратив матір, а емоційно неврівноважений і не дуже розташований до сина батько віддав його на вчення в приватну англійську школу. Вчення в цьому закладі не залишило по собі доброї пам`яті у майбутнього письменника: К. С. Льюїс пізніше неодноразово саркастично відтворюватиме в своїх творах ті жорстокі порядки і вдачі, що панували там. Описуючи своє життя в ті роки, Льюїс розводить її зовнішній і внутрішній рівень: на зовнішньому рівні він вимушено був скритним і замкнутим підлітком, що ретельно відгороджувався від ворожого світу. На внутрішньому ж рівні Льюїс живе відчуттям, яке він пізніше назве Радістю. Це, за визначенням самого письменника, незадоволене прагнення, захоплюючий дух поривши до чогось невизначеного, але високого і прекрасного. Саме це прагнення пізніше і приведе його до християнства.

Ледь поступивши в 1917 році до Оксфордського університету, Льюїс був вимушений покинути його, бо був покликаний на військову службу. Йшла перша світова війна, і Льюїс разом з іншими тисячами англійців бився на полях Франції проти військ кайзерської Німеччини. Він не став людиною «втраченого покоління», і на його зрілій творчості військові враження, схоже, практично не відбилися, але ранні вірші Льюїса написані, без сумніву, під впливом пережитого на фронті. У 1919 році Люіс повертається до Оксфорда закінчує тут свою освіту, а потім надовго, майже на тридцять років пов`язує свою долю з цим учбовим закладом — тут він викладає англійську мову і літературу. Викладачем він був прекрасним — деякі із студентів по кілька разів прослухували курси його лекцій, а аудиторії, як правило, були переповнені.

Зовнішнє життя Льюїса було мало багате подіями, найважливіше здійснювалося не в ній, а усередині нього самого. У 1929 році Льюїс увірував в Бога, і це дуже тісно зближувало його з іншим великим Вісником XX століття — Дж. Р. Р. Толкином. Льюїс став одним з перших читачів, критиків і шанувальників епопеї, що зароджується, «Володар Кілець», більш того, знайомство з Толкиним підштовхнуло його власну творчість. Весной 1932 роки з`являється «Кружною дорога, або Повернення паломника», за ним слідує богословський трактат «Страждання», перші романи «Космічної трилогії» і, нарешті, в 1941 році пишуться «Листи Баламута», що зробили Люіса знаменитим. Його запрошують виступати з лекціями-проповідями про християнство, вечорами йому надають радіо ефір для бесід про християнську віру. Необхідно відзначити, що творчість Інклінгов (як називали літературно-релігійний кружок, Люіса, що склався довкола, і Толкина) надав значний вплив на розвиток як англійської, так і світової літератури.

Влітку 1954 роки Люіс стає професором Кембріджського університету. Переїзд і облаштування на новому місці, пізній брак, затьмарений важкою хворобою, турботи про приймальних дітей, наукова робота, яку Люіс вів до кінця свого життя не залишали йому сил для створення нових крупних літературних творів.

22 листопада 1963 року К. С. Льюїс помер від раку. За дивним збігом обставин цього ж дня прозвучали постріли в Далласі і помер інший відомий англійський письменник — Олдос Хакслі.

Книжки цього автора
Виявляється, існують шляхи до інших світів, і один з них починається... у звичайній шафі. Пітер, Сьюзен, Люсі та Едмунд потрапляють до казкової Нарнії, світу, де панує магія і мешкають фантастичні істоти   Читати далі »
450
410 грн
Скоро знову у продажу