Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Андрій Круз

Андрій Круз

Андрій Круз

Російський письменник-фантаст, автор творів у жанрі фентезі й хоррор (жахи). Народився в місті Калініні (нині Твер) 29 січня 1964 року. З 13 років займався боксом, виступав на змаганнях республіканського рівня в напівважкій вазі, посідав призові місця. Захоплювався кікбоксингом. Служив у лавах Радянської армії, потім отримав вищу освіту. Надалі займався приватним підприємництвом.

Автор про себе:
Срочка, цивільний ВУЗ, офіцерські погони (не двухгадюжник, довше), запас, безодні приватного підприємництва, тобто з гиканням через 90-е роки, з усіма супутніми проблемами: вперше стикнувся з рейдерами ще в 1997 році, не сам, з партнерами, з`їли на користь Мельниченко, потім знову виплив; вруге – вже з мадам Бакатіною, приблизно 2001 року, вже без партнерів, як самостійного підприємця; переїзд, британська компанія з ризик-менеджменту, 5 років у штаті, потім знову своя справа, точніше, дві, включаючи горезвісний ризик-менеджмент. Загалом, якщо вжити характеристику М. Е. Салтикова-Щедрина, «людина звивистої долі».

Покинув Росію а початку 2000-х років через прагнення до зміни місць. Зараз постійно проживає в Панамі (Латинська Америка). Разом із дружиною є власником магазинів зброї й стрілецького клубу, що знаходить відображення в його манері оповідання: у книгах детально описується зброя, амуніція й спеціальні засоби. Активно займається літературною діяльністю з 2006 року  саме в цей час на його сторінці у «Самвидаві» з`явилися перші твори.
Трилогію «Земля зайвих», яка багато в чому є автобіографічною (виключаючи подорож в інший світ), автор написав разом із дружиною Лурдес Марією Круз.

Твори
• Серія Земля лишних:
Земля лишних. Исход (2009)
Земля лишних. Новая жизнь (2009)
Земля лишних. За други своя (2009)
• Серія Люди Великой реки:
У Великой реки. Поход (2008)
У Великой реки. Битва (2009)
 Серия Эпоха мертвых:
Эпоха мертвых. Начало ( 2009)
Эпоха мертвых. Москва (2009)
Эпоха мертвых. Прорыв (2010)
• Серия Я еду домой:
Часть 1. Я еду домой! (2009)
Часть 2. От чужих берегов (2010)
Часть 3. Те, кто выжил (2011)

з інтерв`ю

Про книги
1. Чому розхожа тема – ожилі мерці – у вашому виконанні раптом стала привабливою для читача?
 Розхожою вона стала відносно недавно, після того як на екрани вийшла друга хвиля фільмів на цю тему. А писати «Эпоху мертвых» я почав давно, швидше передбачив читацький інтерес. Який до своїх книг пояснюю тим, що єдине фантастичне допущення роману - сам факт появи зомбі. Фон підкреслено реалістичний, пізнаваний. І, як наслідок, читач легко входить в намальований світ, легко пояснює його самому собі.
2. Чи немає бажання написати щось суто реалістичне?
 Є задуми, які поки що задумами і залишаються.
Поки у мене планів багато  на два-три роки вперед, і ні на що інше просто немає часу.
Взагалі, поки всі мої книги  проба пера. Якщо удачі справжні й будуть, то вони попереду. Поки період учнівства.

Про автора
1. Ваша біографія у вашому ж викладенны настільки лаконічна, що змушує підозрювати містифікацію. Звідки така скритність?
 Це властивість характеру. Я не дуже товариський і не люблю фотографуватися. Завжди намагаюся триматися в тіні й уникаю публікації будь-яких даних, які б дозволили людям, що мене знають, ідентифікувати, хто такий Андрій Круз. Хоча дотримання тотального інкогніто стає втомливим.
2. Круз – природно, псевдонім. Скажіть правду, ну, хоча б напівправду...
 Правду не скажу. Хіба що... Мене дійсно звати Андрій.
3. Ваше звання, товаришу?
 Зовсім не вражаюче, навіть згадки не заслуговує.

Про життя
Добро має бути з кулаками. Сказав не я, але проголосувати за це я готовий. Мої ж герої готові ще й боротися за справедливість, за ідеали, за своїх друзів і свій народ, не чекаючи, що хтось прийде і побореться за це все замість них, якщо вони сплачують податки.
Взагалі, готовим до боротьби повинен бути кожний. Не потрібно боротися кожного дня на своїй роботі ми більше користі принесемо, але бути готовим  і морально, і фізично, і технічно.