Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Климов Григорий

Климов Григорий

Григорій Петрович Клімов (Григорій Петрович Клімов – псевдонім, справжнє ім`я – Ігор Борисович Калмиков, інший псевдонім – Ральф Вернер).
Григорій Клімов народився в сім`ї лікаря в м. Новочеркаське. У 1941 році закінчив з відзнакою індустріальний інститут Новочеркаський і вступив до військово-дипломатичної академії в Москві. Після закінчення академії в 1945 році був направлений на роботу до Берліна, до військової адміністрації. У 1947 році отримав наказ повернутися назад до Москви.

Після довгих роздумів, як він пише, переїхав на захід.

Практично вся інформація про Клімова відома з його власних слів, справа ускладнюється тим, що він став перебіжчиком, а документи були втрачені. Об`єктивних досліджень його подальшого життя і діяльності також немає.

За його словами в 1949-1950 роках працював в ЦРУ одним із керівників програми ведення психологічної війни. Він брав участь в одному з найбільш засекречених до сьогодні проектів американської розвідки – Гарвардському проекті з вивчення радянської людини...

У 1951-1955 роках був головою Центрального Об`єднання Післявоєнних Емігрантів з СРСР (ЦОПЕ) і головним редактором журналів «Свобода» і «Антикомуніст» (останній німецькою мовою).

У 1958-1959 роках працював консультантом в Корнельському Проекті в Нью-Йорку, де також займався «хитрими психологічними дослідженнями», пов`язаними з Угорським повстанням 1956 року.

У своїх творах відстоює ідеї євгеніки (дегенерація), а також спрощену версію зв`язку спадкових захворювань із звиродженням...

На сьогодні мешкає в США.