Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Том Кленсі

Том Кленсі

Том Кленсі народився 12 квітня 1947 в окрузі балтімор, Меріленд, США. Американський письменник, працює в жанрі політичного трилера. Відомий завдяки бестселерам, що детально пропрацювали з технічної точки зору, присвяченим Холодній війні і подіям після неї. Деякі книги написані «літературними неграми» під його ім`ям. У своїх книгах виражає політичні переконання «яструбів» – в його творах США вільно оперують на території будь-якої держави. Вчився в католицькій школі Лойола Блейкфілд, в Таусоне, штат Меріленд, закінчив в 1965 році.

Вивчав англійську літературу в коледжі Лойола в балтіморі, закінчив в 1969 році. Одного дня відмітив, що став вивчати літературу, тому що визнав себе недостатньо розумним для фізики. Перед початком літературної кар`єри провів деякий час, займаючись страховим бізнесом. У 1970-х Кленсі одружувався перший раз. Ім`я його дружини – Ванда. У 1998 році вони розлучилися.

У 1998 році Кленсі намагався придбати футбольну команду «Міннесота Вікингс», проте операція провалилася із-за розлучення, що значно зменшило матеріальний стан Кленсі. 26 червня 1999 року, у віці 52 років, Кленсі повторно одружувався на 32-річній письменниці Александре Мері Лльовеллін.

До здивування багато, Кленсі виступив в захист ісламу відразу після теракту 11 вересня, під час інтерв'ю CNN пізніше цього дня. Тісно пов`язаний з генералом Ентоні Зінні (англ. Anthony Zinni), що критикував війну в Іраку. Вони разом працювали над двома книгами.

Книги Тома Кленсі 

Охота за «Червоним Жовтнем» (англ. The Hunt for Red October ) (1984) Перший роман Тома Кленси. Новітній радянський підводний ракетоносець «Червоний Жовтень» під командуванням капітана Марка Раміуса прямує до берегів США, капітан і офіцерський склад мають намір просити політичного притулку. Джек Райан розгадує їх план і робить все, щоб допомогти їм. У 1990 був знятий однойменний фільм з Аліком Болдуіном в ролі Джека Райана і Шоном Коннері в ролі Марка Раміуса. Згодом була випущена однойменна комп`ютерна гра.

«Червоний шторм піднімається»  (англ. Red Storm Rising )(1986) Війна між НАТО і СРСР. Співавтор – Ларрі Бонд. Послужив основою для однойменної комп`ютерної гри. Роман не входить до Всесвіту Райана.

«Ігри патріотів» (англ. Patriot Games ) (1987) Райан рятує від ірландських терористів принца Уельського і його сім`ю. У знак помсти терористи починають полювання за Райаном і його сім`єю. У 1992 був знятий однойменний фільм з Харрісоном Фордом у ролі Райана.

«Кремлівський кардинал» (англ. The Cardinal of the Kremlin ) (1988) Шпигунські ігри під час радянсько-американських переговорів по ядерному роззброєнню. Перша поява Джона Кларка і Сергія Головка.

«Пряма і явна загроза» (англ. Clear and Present Danger ) (1989) Нарковійна в Колумбії. Райан виконує обов`язки заступника директора ЦРУ з розвідки. До Колумбії послані диверсійні групи для боротьби з наркокартелем, але потім з політичних міркувань їх кинули напризволяще. Перша зустріч Кларка і Райана. Перша поява Домінго Чавеса. У 1994 знятий однойменний фільм з Харрісоном Фордом в ролі Райана і Уїллемом Дефо в ролі Кларка.

«Всі страхи світу» (англ. The Sum of All Fears ) (1991) Терористи мають намір використовувати ядерну бомбу, загублену ізраїльськими ВПС, провокують  з метою розв`язати війну між СРСР і США. У фільмі 2002 року, випущеному під назвою. Ціна страху, в ролі Райана знявся Бен Аффлек.

«Без пощади» (англ. Without Remorse ) (1993) Хронологічно перша книга за участю Джона Кларка, в ній розповідається про його минуле, до того як він став працювати в ЦРУ. Важливу роль в книзі грає батько Джека Райана – Еммет Райан. Джек з`являється лише в епізоді.

«Борг честі» (1994), «Наказ президента» (1996), «Ударний підводний човен» (1996), «Веселка шість» (1998) та ін. 

За романами «Полювання на «Червоний Жовтень», «Ігри патріотів», «Пряма і явна загроза» і «Всі страхи світу» були зняті комерційно успішні кінофільми з популярними акторами в головних ролях. Як і більшість екранізацій бестселерів, вони були прийняті фанатами Кленсі в багнети із-за вольного поводження з оригінальним сюжетом.