Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Раймонд Коурі

Раймонд Коурі - «Еліксир безсмертя»
Уривок із книги
Раймонд Коурі - «Останній тамплієр»
Уривок із книги
Раймонд Коурі

Раймонд Коурі переїхав в Рай, штат Нью-Йорк, з рідного Лівану, в 1975, коли там вибухнула громадянська війна. Після закінчення з денної школи м. Рай, він повернувся до Лівану, де вивчав архітектуру в Американському університеті міста Бейрут. У той час, між спалахами війни, він малював ілюстрації для дитячих книжок видавництва «Оксфорд юніверситі прес» на Близькому сході. Коурі закінчив навчання, якраз коли знову вибухнула громадянська війна, він був евакуйований з міста в лютому 1984 р.

Коурі переїхав до Лондону і став працювати архітектором в невеликій конторі. Все архітектурне життя Європи 80-х років переживало спад, тому робота була далека від виконання. Коурі вирішив спробувати себе в іншій області і поступив в Європейський інститут управління бізнесом (INSEAD) у Фонтенбло, Франція. Після здобуття ступеня магістра бізнесу, він знову повернувся до Лондона, де він став працювати на ринку коштовних паперів «Banque Paribas», продаючи фінансові інструменти, такі наприклад як цінні папери.

Але він покинув світ інвестицій, щоб повернутися до свого творчого коріння. Під час візиту до острову Багами, де Коурі оглядав нерухомість, він зустрівся з банкіром з Уолл Стріт, який балувався кінобізнесом і знаходив сценаристів для Голлівуду. Коурі підкинув банкірові одну ідею, вона сподобалася, і вони домовилися зробити сценарій, запросивши професійного сценариста. Нарис сценарію, що з`явився після декількох годин телефонних переговорів, виявився не таким, як планував Коурі.

Він вирішив написани сценарій сам, щоб сценарист міг краще собі представити ідею. Після того, як нарис був отриманий, Коурі подзвонили і сказали: «Наш сценарист із Лос-Анджелеса не писатиме це. Ви це зробите. Ви ж письменник».  Коли Коурі написав сценарій, він відразу потрапив в список номінантів на премію за кращий сценарій року. Наступний сценарій, наполовину автобіографічний, про час в коледжі в розпал громадянської війни, теж був номінований  на цю премію наступного року.

У 1996 Коурі купив права на зйомки фільму по роману Мелвіна Брега «Діва з Баттермера», одночасно закінчуючи власний сценарій до «Останнього темплієру». Над «Дівою з Баттермера» попрацював сам Роберт ДеНіро, який незабаром заявив, що виступить продюсером цієї стрічки і зіграє головну роль полковника Гоупа.

З тих пір Коурі сценарист і продюсер, працює в Лондоні і Лос-Анджелесі. Після міжнародного успіху «Останнього темплієра», подальшої роботи в шоу «Спукс» на БіБіСи, в Америці відомому як  Mi:5, і премії «Еммі» за телесеріал «Розбудити мерця», Коурі зосередився на написанні романів.