Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Барбара Картленд

Барбара Картленд

Мері Барбара Гамільтон Картленд народилася 9 липня 1901 р. в Еджбастоні, Західний Мідланд в аристократичній родині. Барбара, коли ще навчалася в коледжі для дівчаток у вишуканому Еббі Хаусі (Гемпшир), замислювалася, напевне, про те, як вдало вийти заміж… Усе змінила Перша світова війна. Торкнулася вона й родину Картленд: дідусь, що збанкрутував, заподіяв собі смерть, батько ліг трупом на невідомому полі битви у Фландрії 1918 р. Отримавши звістку про його загибель, удова з дорослими дітьми переїжджає до Лондону. Тут більше можливостей безбідно існувати, і благородна вдова відкриває в столиці Британії… магазин готового одягу.

1920 р. Барбара становиться журналісткою, і це вже не вважається чимось непристойним, надзвичайним. Втім, вона не репортер і тим паче не політична оглядачка: її стихія – світські плітки. Вона веде свою рубрику в газеті «Дейлі телеграф», а аристократичне походження й приємна зовнішність відкривають їй доступ до різноманітних столичних салонів. Належне поле діяльності для майбутнього автора любовних романів!

Але Барбара і не мріяла ні про яку славу. І взагалі першу книжку вона написала на змагання зі своїм братом. Роман «Пила, що танцює джигу» (1923 г.) відразу уславив автора-початківця і, на думку шанувальниць творчості Картленд, став одним з найкращих її творів.

Барбара Картленд не претендувала на те, щоб внести вклад до літератури якістю своїх романів. Проте кількість! У кращі роки (50-70 роки ХХ століття) у середньому на один роман Барбара Картленд витрачала два тижні: 23 романи на рік! Їх загальна кількість непокоїть розум – різні джерела зазначають різні цифри, але, у всякому разі, не менше семисот.

Письменниця двічі брала шлюб. Обидва шлюби загалом подарували їй трьох дітей: дочку Рейн від першого чоловіка і двох синів, Йена й Глена, від другого.

Барбара говорила: «В моєму житті було 4 найщасливіших дні: коли я одружилася вперше і потім розлучилася вперше, а ще коли взяла шлюб по-друге і потім ще раз розлучилася…»

1976 року дочка Барбари, Рейн, одружившись з восьмим графом Спенсером, стала мачухою принцеси Діани.