Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Дафна Калотай

Дафна Калотай - «В память о тебе»
Уривок з роману
Дафна Калотай

«Ця книга – диво. Вона нагадує мені про те, чому я так люблю художню літературу». (Lauren Belfer, автор City of Light и A Fierce Radiance)

«Новий дебютний роман Дафні Калотай про балет, прикраси, любов і зраду є також прекрасною подорожжю в часі, переносячи читачів з убогої, лякаючої Росії із Залізною Завісою в сучасний Бостон. Мені сподобалося перебувати в тісно зв`язаних світах цієї книги і було шкода покидати їх, коли книга закінчилася». (JENNA BLUM, автор бестселера New York Times Those Who Save Us)

«На згадку про тебе» — це диво, що змусило мене відмінити всі зустрічі і читати цю книгу ніч безперервно. Я поринула в світ інтриги, поезії і романтики. Ця книга, сюжет якої розвертається на тлі балету і труднощів життя в Радянському Союзі після Другої Світової Війни, а також жах сімей, що втратили або знайшли своїх членів, нагадує мені про те, чому я так люблю художню літературу». (Lauren Belfer, автор City of Light и A Fierce Radiance)

«Дафна Калотай пише про своїх персонажів – працівників сфери мистецтва, які мріють і борються за часів Сталінського режиму, – з гумором, чуттєвістю і мудрістю. Я повірила в них, і мені була небайдужа їх доля. Захоплююча і цікава книга». (OSCAR HIJUELOS, володар Pulitzer Prize, автор The Mambo Kings Play Songs of Love)

«Дафна Калотай зачарує читачів своїм дебютним романом. Витончена, заплутана головоломка про сім`ю, пам`ять і самоту, що об`єднала сучасний Бостон і післявоєнну Росію в проникливій любовній історії. Витончена, зворушлива і несподівана…»

Роман, що нестримно розвивається, про Радянський Союз і невдоволених ним людей, сюжет якого охоплює декілька поколінь. Перший роман в скарбничці Калотай – письменниці розповідей (Calamity and Other Stories, 2005 г.).
Колись Ніна Ревська належала до вищого суспільства. Вона була провідною балериною Великого театру, подорожувала, знайомилася з іноземцями, насолоджувалася красою життя. Її коханий, поет Віктор Елсин, був спритною, підозрілою людиною, якій, проте, в більшості випадків удавалося уникнути цензури. Інші її друзі за часів Сталінського режиму були менш спритними і включали, наприклад, сардонічного композитора-дисидента, що опинився в Гулаге в той незабутній час, коли нікого і нічого не вибачали. Але це все залишилося у минулому, оскільки тепер Ніна вже багато років живе в Бостоні, наодинці зі своїми думками, практично одна, не рахуючи жінки-індійки, яка приходить готувати. «Мабуть, ви скучаєте за танцями» — говорить та жінка Ніні, на що остання відповідає: «Я щодня скучаю за ними. Я скучаю за тим, як я відчувала себе, коли танцювала». На початку книги, на сумному заході життя Ніни, молода оцінниця Дою Брукс («ці американки постійно вибирають собі чоловічі імена», бурчить Ніна) допомагає Ніні підготувати до продажу її набір прикрас з янтару, розпитуючи усе більш дратівливу балерину про минуле. Зав`язка книги починається в той момент, коли з`являється остання прикраса з набору. «Воно може бути звідки завгодно», говорить Ніна в своєму інтерв`ю, оскільки це прикраса, варта цілого стану, стає головною новиною. Власне кажучи, це прикраса, кулон, «Балтійський янтар, з вкрапленнями» є всього лише частиною загадки, з якою починається розповідь про давно приховуване минуле Ніни, а історія ця не завжди доводиться їй на руку. Калотай веде оповідання про розчарування і зраду, включаючи в нього літературну і політичну історію. Інколи здається, що оповідання рясніє всілякими деталями, але це – знак того, що автор намагалася вірно викласти всю цю складну історію, яка в кінці розкладається на найпростіші елементи: любов, страх, розчарування і втрата.

Рецензія BOOKLIST ADVANCED

Автор: Дафна Калотай
Наближаючись до свого 80-ліття, колишня російська балерина Ніна Ревська, тепер хвора і прикована до інвалідного крісла жінка, що живе в своєму будинку в Бостоні, виставляє на аукціон свої прикраси, не підозрюючи про те, що походження одне з них відкриє їй багато років приховувані таємниці. Калотай розповідає нам про Росію 1950-х рр., коли на Ревську чекав успіх, і вона стала примою «Метеликом», коли мала палку любов до свого чоловіка, поета Віктора Елсину і її дезертирство на захід; і про сучасного Бостона, де овдовілий академік Григорій Солодін, перекладач віршів Елсина, що випробовує якусь прихильність до Ревської, намагається взнати, ким були батьки поета. Йому допомагає в цьому асоціативний директор аукціону Дрю Брукс. Калотай (Calamity and Other Stories, 2005 р.) створила цікавих, повноцінних персонажів, відмінно досліджений сюжет, охопивши, зокрема, страх, позбавлення і всілякі підозріння Сталінського режиму і його вплив на діячів мистецтва. Хоча по обкладинці книги можна подумати, що це черговий випуск письменниці, насправді книга є швидким, свіжим і захоплюючим дебютним романом, що включає біль втрат і силу любові. Michele Leber