Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Фредерік Пол

Фредерік Пол — «Брама»
уривок з книги
Фредерік Пол
Фредерік Пол — американський письменник-фантаст.

Народився 26 листопада 1919 року в Нью-Йорку. Ріс та навчався у Брукліні. 1936 року Фредерік брав участь у Першій всесвітній конвенції фантастів у Філадельфії. У 19 років разом із Айзеком Азімовим, Сірілом Корнблатом та Деймоном Найтом заснував спільноту Футуріанців. У цей же час починає видавати та редагувати два науково-фантастичні журнали: Astonishing Stories і Super Science Stories, де публікував під різними псевдонімами і свої власні твори. 

У 1943—1945 роках Фредерік служив у Повітряних силах США. Після закінчення служби довгий час був літературним агентом (у тому числі Айзека Азімова та Хола Клемента), до 1969 року видавав журнали If і Galaxy.

Під своїм ім’ям Фредерік Пол публікувався, починаючи з 1953 року. У цей же час створив кілька творів у співавторстві з Корнблатом («Торговці космосом», «Шукати небо», «Гладіатор по закону»). Оповідання «Зустріч», написане Полом разом із Корнблатом, отримало премію «Г'юго» у 1973 році. Як правило, ці романи — гостросоціальні сатиричні твори, які зараз стали класикою жанру. 

З 1954 по 1991 роки Пол співпрацював з Джеком Вільямсоном (найвідоміші їхні твори — трилогія «Дитя зірок, 1969 та дилогія «Сага Зозулі», 1983). До початку 70-х років оповідання Фредеріка були більш успішні, ніж романи, але після припинення активної видавничої діяльності він показав себе як талановитий романіст. Перший його роман «Людина плюс» отримав премію «Неб'юла» 1976 року, другий — «Брама» — премію «Неб'юла», «Г'юго» та меморіальну премію Дж. Кемпбелла 1977 року. Також Фредерік Пол написав романи «Джем», «Роки міста», «Світанок чорної зірки», «Світ наприкінці часу», продовження «Брами» та багато іншого. 

За мотивами книжок Пола було створено кілька ігор — «Frederick Pohl's Gateway» і «Gateway 2: Homeworld».

Фредерік Пол помер 2 вересня 2013 року.