Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Фред Варґас

Фред Варґас — «Мерщій тікай і довго не вертайся»
уривок з книги
Фред Варґас
Фред Варґас – це псевдонім французької письменниці, археолога та історика Фредерік Одуан-Рузо. Її називають сучасною королевою французького детективу. Книжки авторки миттєво зникають із полиць книгарень. Три роки поспіль три її детективи нагороджувалися престижною премією Асоціації письменників-криміналістів International Dagger Award. Вона перший автор, удостоєний такої честі.

Кар’єра в археології:

З 1988 року Одуан-Рузо працювала у французькому Національному центрі наукових досліджень. Пізніше вона зайняла посаду археолога, який вивчає еукаріотів в Інституті Пастера. Фредерік проводила епідеміологічні дослідження Чорної Смерті та бубонної чуми, написавши у 2003 році видатну наукову працю Les chemins de la peste (Шляхи Чуми).

Кар’єра письменниці:

Фред — скорочена форма повного імені письменниці, Фредерік, а прізвище Варґас вона запозичила у героїні Ави Гарднер в одному з фільмів. Її сестра-близнюк Джоелл, що стала художницею, обрала для себе псевдонім Джо Варґас. Більшу частину книжок Варґас складають поліцейські трилери. Робота над новими творами допомагає їй поєднати свої захоплення і відпочити від науки. Головними героями її романів стали головний інспектор паризької поліції Адамсберг і його команда. Любов письменниці до Середньовіччя наклала відбиток на багато з її книжок, з’явившись у вигляді Марка Вандеслера, молодого фахівця з цього історичного періоду. Роман «Шукаючи, кого б поглинути» (Seeking Whom He May Devour) потрапив до переліку претендентів на премію «Золотий Кинджал» Асоціації письменників-криміналістів і на кращий трилер 2005 року. У 2006 році її наступний роман «Три Євангелісти» отримав Премію Duncan Lawrie International Dagger. У 2008 році вона отримала ще одну премію за роман «Змий цю кров з моєї руки» (Wash This Blood Clean From My Hand).