Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Ейдзи Йосікава

Ейдзи Йосікава

Йосікава Ейдзи (справжнє ім'я — Йосикава Хидецугу; нар. 11 серпня 1892 р.) – японський поет, прозаїк, романіст.

Народився  в префектурі Канагава, біля Токіо (Японія). Коли сім'я опинилася майже без коштів для існування, він в одинадцять років пішов зі школи і почав працювати. 

У 18 років у результаті нещасного випадку в йокогамськом порту Йосікава ледь не загинув, тому переїхав в Токіо і поступив учнем в майстерню лакувальника. Тоді ж у нього прокинувся інтерес до поезії, він став складати комічні хайку, почавши публікувати їх під псевдонімом.  Незабаром Йосикава звернувся до прози, поступив на роботу в газету, де став автором номер один, публікуючи різні статті, розповіді і повісті з продовженнями під різними псевдонімами.

Незабаром Йосікава звернувся до прози, поступив на роботу в газету, де став автором номер один, публікуючи різні статті, розповіді і повісті з продовженнями під різними псевдонімами. З середини 1920-х років він друкується під ім'ям Йосікава Ейдзі.

У 1935 році письменник почав публікувати в газеті «Асахи симбун» «серіальний» роман про Міямото Мусаси, що приніс йому широку популярність в рідній країні, і після цього він цілком присвячує себе історичному жанру. У 1937 році, коли почалася війна в Китаї, він був направлений «Асахі симбун» на театр військових дій як спеціальний кореспондент.

В кінці Другої світової війни Йосикава вирішив віддалитися на спокій і влаштувався в Есино під Токіо, але в 1947 році знов узявся за перо. До кінця 1950-х років Ейдзи Йосікава заслужено користувався славою найвідомішого та найулюбленішого в Японії романіста, автора близько 50 творів. У 1960 році він був нагороджений медаллю за досягнення в області культури, йому привласнили титул «Священний скарб». Незадовго до смерті від раку, 7 вересня 1962 року, Йосікава отримав престижну премію «Майніті» в області мистецтва.