Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Дар’я Донцова

Дар’я Донцова

Дар'я Донцова (справжнє ім'я — Агріпіна Аркадіївна Донцова) — російська письменниця і телеведуча, автор «іронічних детективів». Лауреат низки літературних премій.

Агріпіна Донцова народилася 7 червня 1952 року в Москві, в родині письменника Аркадія Васильєва і режисера Москонцерту Тамари Новацької. Закінчила факультет журналістики МДУ, протягом десяти років працювала кореспондентом відділу інформації газети «Вечерняя Москва». Після народження доньки змушена була залишити журналістику й зайнятися приватним репетиторством. Тоді, у 1984 році, Васильєва написала перший літературний твір — повість про сталеварів. Кар’єра письменника, який розповідає про героїчні трудові дні радянського народу, не склалася, повість відхилила редакція журналу «Юность».

Донцова тричі одружувалася та двічі розлучалася, в третій раз вона одружилася з Олександром Донцовим, психологом, доктором наук, професором, деканом факультету психології МДУ, академіком Російської академії освіти. Вони разом вже багато років. Виховують, як то кажуть, двох синів від попередніх шлюбів, спільну доньку, невістку, онука, собак, котів.

Писати іронічні детективи Агріпіна почала, щоб вижити. У 1998 році вона потрапила до лікарні, де витримала три тяжкі операції. Надії на щасливий фінал майже не було. Чи то через образу, чи то через жалощі до себе, чи то на зло смерті, чи то побоюючись втратити останній шанс написати детектив — про це Агріпіна мріяла все життя — вона закінчила писати роман «Крутые наследнички» увечері п’ятого дня. А вночі прокинулася від гомеричного реготу. Це її перша читачка, чергова медсестра, знайомилася з життям невтомної жіночки-детектива Даші Васильєвої, дами багатої, трохи навіженої, екзальтованої, яка мешкає з не менш веселою родиною, що складається з сина з невісткою, доньки, подруги та піт-буля, ротвейлера, собачки дворянських кровей, мопса, йоркширської тер’єриці, пуделіхи, двох котів, трьох морських свинок та папуги. Потім були інші романи, а невдовзі її твори почали публікувати.

Особняків, квартир в Парижі, «крутих» джипів у родині немає. Дар’я Донцова протягом останніх п’яти років пише приблизно одну книжку на місяць. На питання, як таке може бути, письменниця завжди відповідає: «Очень просто: с восьми часов утра до двух дня надо писать десять страниц, а с девяти до одиннадцати вечера – еще пять. И так — каждый день, вне зависимости от праздников и прочих уважительных поводов».