Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Джеймс Хедлі Чейз

Джеймс Хедлі Чейз

Джеймс Хедлі Чейз (справжнє ім’я Рене Брабазон Раймонд) народився 26 грудня 1906 у Лондоні. Англійський письменник, майстер детективного жанру.

Попри широку популярність, абсолютно достовірних біографічних даних про Чейза дуже мало і вони часто суперечні, тому що він не любив зустрічатися з журналістами та репортерами, уникав давати інтерв’ю. Так чи інакше, але ось що відомо про популярного письменника.

Народився Джеймс Хедлі Чейз у сім’ї відставного офіцера. Батько мріяв, що син обере собі надійну кар’єру банківського службовця, але сам Джеймс вирішив інакше. Вже юного Джеймса Хедлі потягнуло до літератури, з’явилася нестримна любов до цікавих книг. Він учився в королівській школі в Рочестері.

18 років Джеймс Хедлі Чейз залишає рідний дім, а разом з цим і навчання, і без гроша в кишені «кидається у вир життя". Він випробував немало професій, міняв багато місць роботи, і ось одного дня стає агентом-розповсюджувачем книжок «Дитячої енциклопедії».

Через кілька років молодий і кмітливий Джеймс Чейз уже працює у великій гуртовій книжковій фірмі «Сімпкін та Маршал», спочатку звичайним продавцем, а потім завідуючим відділом поставки товару в спеціальні книжкові магазини. Тут він добре знайомиться с літературою, читає багато, іноді ночі безперервно, бачить на свої очі «весь навкололітературний бізнес", а разом вивчає досить добре смаки і потреби так званого «масового читача». Невдовзі вирішає «спробувати самому написати щось...» Спочатку Джеймс Чейз пише кілька гумористичних оповідань, використовуючи різні псевдоніми, в тому числі й Рене Реймонд.

Трохи пізніше (1938 року) за шість вільних від роботи уік-ендів (12 днів) 32-річний письменник-початківець Джеймс Хедлі Чейз створює свій перший «жорсткий роман», назвавши його «Орхідей для міс Блендіш не буде» (1939 рік; повторне и дуже перероблене видання – 1961).

Цей вдалий роман став початком письменницької популярності, а потім і слави «майстра поліцейського детектива».

Роман «Орхідей для міс Блендіш не буде" був добре сприйнятий видавцем, критикою і читачами, став навіть бестселером, і за ним поставили гангстерський фільм. З того часу Джеймс Хедлі Чейз стає професійним письменником. Він переїжджає на постійне проживання до Швейцарії, живе в мальовничій місцевості, неподалік від Лозани, в містечку Епаленж.

Їм написано біля 100 романів, багато з них екранізовані.