Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Лінвуд Барклей

Лінвуд Барклей

Лінвуд Барклей — канадський письменник. Народився у 1955 році в США. У чотири роки переїхав з родиною до Канади, оскільки його батькові, професійному ілюстратору, запропонували посаду у великому рекламному агентстві. Лінвуд Барклей провів юнацькі роки, допомагаючи своїй родині управляти котеджним курортом і трейлерному парком в Онтаріо. Коли автору було 16 років, помер його батько. Після цього сумного випадку він влаштувався на роботу в газету Peterborough Examiner, невелике місцеве щоденне видання. 

Лінвуд отримав ступінь бакалавра за спеціальністю «англійська мова» в університеті міста Трент. Йому пощастило з чудовими викладачами, особливо — з відомою канадської письменницею Маргарет Лоуренс. З нею він познайомився, коли вона була працюючим письменником-викладачем в Тренті. А також з Кеннетом Мілларом, який під псевдонімом Росс Макдоналд писав детективні серіали про Лью Арчера. Саме в Тренті Барклей познайомився і зі своєю майбутньою дружиною. Вони одружені вже більше тридцяти років, виховують двох дітей. 

У 1982 році Барклей влаштовується на роботу в Toronto Star — найпопулярнішу канадську газету. Там він обіймав посади помічника редактора, головного коректора, редактора новин, редактора розділу «Життя», автора гумористичної колонки. З часом Барклей став одним з найпопулярніших авторів газети. У 2008 році він вийшов на пенсію, щоб цілком зосередитися на написанні книжок. 

З 1996 до 2000 року він опублікував чотири документальні книжки, включаючи мемуари про життя в котеджному селищі під назвою Last Resort, які номінувалися на нагороду для гумористичної літератури Stephen Leacock Medal for Humour. У 2004 році Барклей почав писати детективну серію про неспокійного всезнайку з параноїдальними замашками. Слідом за першою книжкою — Bad Move — вийшло ще три: Bad Guys, Lone Wolf і Stone Rain. 

Його перший трилер, що не входить в жодну з серій — No Time for Goodbye — був виданий у 2007 році і отримав хвалебні відгуки критиків та міжнародне визнання. Книжка продається по всьому світу і була переведена майже двадцятьма мовами. В одній лише Німеччині було продано півмільйона примірників.