Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Федеріко Андахазі

Федеріко Андахазі
Федеріко Андахазі — аргентинський письменник. Народився 6 червня 1963 року в Буенос-Айресі (Аргентина). Його дід був видавцем, а батько — поетом. Закінчив психологічний факультет університету Буенос-Айреса, був практикуючим психоаналітиком. Свій творчий шлях Андахазі починав, наслідуючи батька, з віршів. У 1995 році два його розповіді були особливо відзначені журі Національного конкурсу Інституту Св. Томи Аквінського. 

Став відомим після публікації в 1995 році роману «Анатом». У 1996 році став — за цей роман — лауреатом першої премії аргентинського Фонду Амалії Лакроз де Фортабат, однак через полеміки з приводу епатажного еротичного змісту твору, Андахазі отримав лише грошову частину премії, але не звання лауреата. «Твір, який отримав нагороду, не сприяє зміцненню найвищих духовних цінностей» — так наголошувала заява Фонду, відображаючи обурення «громадської думки». Але у 1997 році роман виходить у видавництві «Планета» (Іспанія) і з цього моменту стає міжнародним бестселером. Він переведений майже на всі європейські мови. 

Світову популярність отримали другий його роман — «Милосердные» (1998) і третій — «Фламандский секрет» (2003). Для Андахазі характерно еклектичне змішання жанрів — притча, готичний роман, детектив, «чорна» проза. У своїх творах він інтерпретує реальні історичні факти, привертаючи увагу читача до вічних проблем любові («Анатом»), творчості («Фламандский секрет»). Роман «Государь» (2001) присвячений проблемі тоталітаризму — одній з основних тем латиноамериканської літератури.