Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Алессандро Барікко

Алессандро Барікко — «Шовк»
уривок з книги
Алессандро Барікко
Алессандро Барікко — відомий італійський письменник, драматург, журналіст, літературний та музичний критик.

Народився 25 січня 1958 року в Турині. Закінчив консерваторію по класу фортепіано та отримав ступінь з філософії. Перу Барікко належать два есе з музичної критики: «Il genio in fuga. Sul teatro musicale di Rossini » — про Джоаккіно Россіні та « L'anima di Hegel e le mucche del Wisconsin » — про зв'язок музики із сучасністю.

Алессандро Барікко працював музичним критиком в газетах La Repubblica і La Stampa та був ведучим ток-шоу на каналі Rai Tre. Автор дебютував у літературі з романом «Замки гніву» у 1991 році. 1993 року він став одним із співзасновників школи письменницької майстерності в Турині, названої Школою Холдена — на честь головного героя роману Дж. Д. Селінджера «Ловець у житі» Холдена Колфілда. На даний момент у школі викладається безліч курсів: від створення сценаріїв до журналістики, від розробки сюжетів відеоігор до написання романів та оповідань. У числі викладачів школи побували видатні письменники.

Барікко став широко відомим по всій Європі, його книги посідали топові місця в списках бестселерів Італії і Франції. У 2003 році письменник переїхав з Туріну в Рим, де і проживає зараз із дружиною Барбарою Франдіно та сином.

У 2007 році на екрани вийшов фільм «Шовк» за однойменним романом письменника, головні ролі в якому виконали Майкл Пітт і Кіра Найтлі. У 2008 році Барікко дебютував в якості режисера з фільмом «21-я лекція», що присвячений Дев'ятій симфонії Бетговена.