Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Адам Джонсон

Адам Джонсон — «Син начальника сиріт»
уривок з книги
Адам Джонсон
Адам Джонсон (12 липня 1967) — американський романіст і неперевершений майстер короткого оповідання, професор Стенфордського університету, лауреат Пулітцерівської премії.

Адам Джонсон народився в Південній Дакоті і виріс в Арізоні. У 1992 році він отримав ступінь бакалавра журналістики в Університеті штату Арізона. У 2000 році — ступінь доктора філософії в Університеті штату Флорида. Його літературні твори публікувалися в Esquire, The Paris Review, Harper's, Tin House, Granta і Playboy, а також в збірнику The Best American Short Stories.

Журналістика та безпосередньо пов’язана з нею пропаганда завжди були предметом наукового вивчення для Джонсона. Роман «Син Начальника сиріт» з’явився 2012 року як результат подорожі до Північної Кореї — країни одного з останніх тоталітарних режимів світу, країни, фотографії поза цензурою чи відвертий журналістський репортаж з якої можуть коштувати життя. У творі, який, за словами критиків, «вражає моторошною достовірністю» і який порівнюють із оруелівською антиутопією «1984», розповідається про цілковито приховане від очей навколишнього світу життя країни, де у XXI столітті безправ’я, голод і страти є буденністю. Перекладений майже двадцятьма мовами, «Син Начальника сиріт» приніс Адаму Джонсону декілька літературних премій та відзнак, найвищою з яких є Пулітцерівська премія за кращий художній твір 2013 року.