Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Френсіс Пол Вілсон

Френсіс Пол Вілсон

Ф. Пол Вілсон (повне ім’я — Френсіс Пол Вілсон) народився 17 травня 1946 року в Джерсі-Сіті, штат Нью-Джерсі. У 1968 році закінчив Джорджтаунський університет з дипломом лікаря, працював за фахом, одночасно публікуючи розповіді в різних журналах. Улюблені письменники Вілсона — Джон Кемпбелл, Рей Бредбері, Річард Матесон, Роберт Хайнлайн і Говард Ф. Лавкрафт. 

Перша науково-фантастична публікація - розповідь «Чистящая машина» (The Cleaning Machine) була опублікована в журналі Startling Mystery Stories в 1971 році. Кілька науково-фантастичних оповідань були надруковані в журналі Analog в 1971-1972 рр.. В американській науковій фантастиці Ф. Пол Вілсон дотримувався поглядів «лібертаріанського» руху. 

Ранні оповідання Вілсона, що входять до циклу про безсмертного психіатра Ла Наге (LaNague), що рятує Сонячну систему від вторгнень ворогів «зовнішніх і внутрішніх», згодом були переписані в романи — дебютний роман «Целитель» (Healer, 1976), «Колесо в колесе» (Wheels Within Wheels, 1978) і «Восставшие миры» (An Enemy of the State, 1980). 

У 80-х роках Вілсон переключився на жанр жахів, швидко висунувшись в перші ряди авторів цього жанру в США. У 1981 році він публікує роман «Застава» (The Keep), дія якого відбувається під час другої світової війни в Трансільванських Альпах, де німецький гарнізон планомірно знищується спадкоємцями легендарного графа Дракули. Роман миттєво став міжнародним бестселером, що визначило поле діяльності Вілсона на ціле десятиліття. У 80-х з’являється і один з найбільш відомих персонажів, придуманих Ф. Полом Вілсоном - Наладчик Джек (Repairman Jack), фахівець з незвичайним розслідувань, герой більше дюжини романів і оповідань. 

У 90-х роках Вілсон став справжнім «стрибуном» жанрами, переходячи від наукової фантастики до жахів і від медичних трилерів до написання коміксів і діалогів для Disney Interactive та інших мультимедійних компаній. Разом з Метью Дж. Костелло він створив і підготував серіал FTL Newsfeed, який йшов щодня з 1992 по 1996 рік. 

Френсіс Пол Вілсон проживає в містечку Уол Тауншип в штаті Нью-Джерсі, продовжує письменницьку діяльність і практикує в якості сімейного лікаря.